وقتی به ثبت شرکت ها فکر می کنیم انواع مختلفی از شرکت ها به ذهن خطور ممکن است بکنند، شرکت های دانش بنیان، شرکت های تعاونی، شرکت های استارت آپی و …. که همه این نوع شرکت ها با توجه به ماهیت کاری که انجام داده می شود ذیل بال آن ها، با هم دیگر متفاوت هستند. اما وقتی بحث ثبت شرکت ها به میان می آیند، اصولا دو نوع شرکت هستند که در جامعه ما متداول تر اند، که عبارتند از:
- شرکت های سهامی خاص
- شرکت های با مسئولیت محدود
شرکت های سهامی خاص: این نوع شرکت بابت تشکیل حداقل 3 نفر باید برای هیئت مدیره که باید سهام دار هم بوده و 2 بازرس وجود داشته باشند و هنگام افتتاح حساب برای شرکت (که برای هر جفت این دو نوع شرکت افتتاح حساب ضروری می باشد) باید حداقل %35 سرمایه را هنگام ثبت واریز نمود. باید حتما بازرس انتخاب و تعیین شود و مدت مدیریت مدیران تا حداکثر 2 سال می تواند باشد با امکان تمدید این مدت یا جایگزینی مدیران پس از این مدت در صورت تمایل. مسئله مهمی که هست این است که در این نوع شرکت مسئولیت سهامداران محدود به میزان سرمایه ای است که می آورند و پس از ورشکستگی اموال شرکت است که ضبط می شود یعنی در صورت ورشکستگی، بدهی ها به طلبکاران از این سرمایه آورده شده مطالبه خواهد شد، اما اگر میزان بدهی بالاتر از سرمایه شرکت باشد، بابت باقی بدهی اموال شرکت به نفع طلبکاران ضبط خواهد شد، هر چند همچین مشکلی راه حل های قانونی هم دارد. حتما باید روزنامه کثیر الانتشار هنگام ثبت شرکت تعیین شود اما مسئله مهمی که هست چاپ آگهی در آن اجباری نمی باشد بنابراین می توان هزینه ای از این بابت متحمل نشد و چاپ آگهی در روزنامه رسمی است که دارای اهمیت بوده و الزامیست.
شرکت های با مسئولیت محدود: این نوع شرکت بابت تشکیل حداقل 2 نفر سهام دار و 2 نفر هیئت مدیره بابت تشکیل نیاز دارند و افتتاح حساب در این نوع شرکت هم الزامی است با همان قواعد شرکت سهامی خاص. در این نوع شرکت، برعکس سهامی خاص، الزامی بر انتخاب بازرس وجود ندارد و با حداقل 2 نفر قابلیت ثبت دارند برعکس شرکت های سهامی خاص که باید حداقل 5 نفر موجود باشند بابت ثبت شرکت. در این نوع شرکت مدت مدیریت هیئت مدیره نا محدود می باشد اما امکان محدود کردن این مدت زمان وجود دارد. در این نوع شرکت مسئولیت سهامداران، یا به اصطلاح شرکا در شرکت مسئولیت محدود، محدود به میزان سهم الشرکه اشان است و اموال شرکت هم در صورت ورشکستگی ضبط نمی شود، به بیانی دیگر، مسئولیت این شرکت محدود به سرمایه ای که دارا می باشد هست و ریسک از دست دادن سرمایه شرکتی که با این نوع شرکت وارد معامله می شود وجود دارد در صورت خسارت دیدن شرکت دوم از شرکت اول که مسئولیت محدود می باشد. همین مسئله می تواند ریسک تشکیل مشارکت های آتی با شرکت ها و ارگان های مختلف دیگر من جمله بانک ها را در بر داشته باشد. اما برای شروع فعالیت اگر سرمایه خیلی زیاد نمی باشد، می توان با این نوع شرکت شروع کرده و در صورت رسیدن به مقاطع بالاتر و پیشرفت شرکت، شرکت را از مسئولیت محدود به سهامی خاص تبدیل نمود، زیرا همانطور که بخشی از آن مشاهده شد، در شرکت های سهامی خاص قواعد سفت و سخت تری به نسبت شرکت های با مسئولیت محدود وجود دارد. در این نوع شرکت هم الزام بر انتخاب روزنامه کثیر الانتشار می باشد اما بر عکس سهامی خاص، در این نوع شرکت باید بابت آگهی انتشار پرداخت هزینه را انجام داد.
در نهایت بیان این نکته حائز اهمیت است که انجام امور ثبت شرکت ها دارای پیچیدگی های فراوان دیگری هم می باشد و این موارد تنها گوشه ای از مسائل مهمی که باید در نظر داشت می باشند. لذا انجام چنین اموری نیازمند یک شخص متخصص در این حوزه می باشد، که اینجا است ما به یاری شما می آییم.

